EXAMINE THIS REPORT ON DEğER KAYBı IçIN ARAç YAşı

Examine This Report on değer kaybı için araç yaşı

Examine This Report on değer kaybı için araç yaşı

Blog Article

Başvuru formuna tüm bilgiler eksiksiz ve doğru olacak şekilde yazılmalıdır. Başvuru sırasında istenen diğer belgeler de sisteme yüklenmelidir.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 97. maddesi uyarınca değer kaybına ilişkin dava açılmadan ya da Sigorta Tahkim Komisyonu’na başvurulmadan önce kusurlu tarafın sigortasına yazılı biçimde başvuru zorunluluğu bulunmaktadır.

Değer kaybı hesaplama işleminde aracın hasarı araştırılırken her parçanın veya her işlemin etkisi aynı olmayabilir. Bu noktalardan bazıları şunlardır:

Araç değer kaybı hesaplaması 1 Nisan 2020 itibariyle değişti. Zorunlu karayolları trafik sigortasında yapılan değişiklikle değer kaybı şartları ve trafik araç değer kaybı tazminat hesaplama cetvelinde değişikliğe gidildi. Yeni değer kaybı hesaplama robutuyla bir kaç saniyede ücretsiz hesaplama yapabilirsiniz

Araç Değer Kaybı Yaş Sınırı 2024: Araç değer kaybı tazminatı için herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır.

Maliyet Yöntemi ile ise motosikletin onarımı için gerekli olan masraflar hesaplanır ve bu masraflar motosikletin değer kaybı olarak kabul edilir.

Sigorta Şirketine İhtar Çekilmesi: Eksper raporu ve diğer gerekli belgelerle birlikte, karşı tarafın zorunlu trafik sigortası şirketine yazılı bir ihtarname göndererek değer kaybı tazminat talebinde bulunmalısınız.

Araç değer kaybı hesaplaması yapılırken dikkate alınan birkaç önemli kriter bulunmaktadır:

Aracın rayiç değeri TSB kasko listesinden baz alınmıştır. Aracın rayiç değeri X tl olarak belirlenmiştir. Aracın hasarlı rayiç değeri Y tl olarak belirlenmiştir. Yapmış olduğumuz hasar hesaplaması neticesinde DEĞER KAYBI tutarının Z TL olduğu belirlenmiştir……….”

Ancak TRAMER kaydında, aracının kaza esnasında zarar gören parçasında daha önce herhangi bir işlem yapıldığı belirtiliyorsa araç değer kaybı başvurusunda bulunamazsın.

Araç değer kaybı başvurusunda doğru bir yol haritası izlemek, olumlu sonuç alınmasını kolaylaştırır. Bu süreçte dikkat edilmesi gereken temel advertisementımlar şunlardır:

Kazada tamamen kusurlu ya da diğer sürücüye nazaran daha kusurlu olan taraftan değer kaybı zararı talep edilebilecektir.

Yalnız burada önemli bir nokta söz konusu zamanaşımını belirleyecek two yıllık sürenin başlaması  kazada mağdur olan tarafın ilk uğradığı tazminat ve zararı öğrenmesini takip eden two yıl olarak araç değer kaybı dilekçe örneği belirtilmiştir. Her koşulda geçerli zamanaşımı süresi ise yasal olarak ten yıl olarak kabul edilmiştir.

Ayrıca eskiden plastik parçalarda olan hasarlar değer kaybına girmez diye birşey vardı acaba bu hala geçerli mi yoksa değer kaybı alanilirmiyim cevaplarınız in şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar

Report this page